Новини
21ЖОВ
ВОРСКЛА — КАРПАТИ — 0:1

Львів’яни вперше виграють під орудою Зайцева

…Причому єдиний гол у поєдинку проводить Мякушко — екс-гравець «Ворскли»…

З якоїсь точки зору, це був найцікавіший матч суботньої частини 13 туру.

Так, і голевих моментів у Полтаві було створено менше, ніж у Києві та в Олександрії, і за загальною динамікою дійство на стадіоні ім. Бутовського поступалося суботнім «аналогам». Тут справа в іншому — в спостереженні, як упродовж матчу змінюється розстановка сил, і все виходить не так, як очікували.

Адже до стартового свистка фахівці ставили на господарів поля (наприклад, орієнтуючись на статистику — «Карпати» Зайцева забили один м’яч у чотирьох матчах). Причому хвилин 70 «Ворскла» підтверджувала статус фаворита — принаймні більшою кількістю часу з м’ячем.

Утім, починаючи зі згаданого відрізку «Карпати», здалося, цілком освоїлись на полі, відтак, сповідуючи жорсткий раціональний стиль, стримували наступ ворсклян. А за півтора десятка хвилин Мякушко забив, імовірно, найкрасивіший (і найважливіший?) гол у своєму житті, феноменально реалізувавши стандарт.

І от, що показово: маючи безмаль 10 хвилин для того, щоби принаймні вирвати нічию, господарі поля не зуміли створити справжньої небезпеки поблизу чужих воріт. Справді, як мінімум в одному аспекті Зайцев навів у команді лад — грі в обороні…