Новини
20ЖОВ
Анонс 13 туру Чемпіонату УПЛ

Очікуючи на «українське класичне»

ОЛІМПІК — ЗІРКА

П’ять зустрічей провели донеччани та кропивничани в елітному дивізіоні, після чого залишилися чудові показники результативності — 16 забитих м’ячів. Не було «маленьких див» тільки в матчі першого кола поточного сезону, що цікаво, бо та нічия мала місце за нинішнього тренера «Зірки». Іще це поєдинок молодих наставників, яких сприймають як дуже підкованих у сучасній тактиці футболу.

Відсторонення: немає — Прядун.

ОЛЕКСАНДРІЯ — ВЕРЕС

Відповідаючи «стилістиці» початку сезону, дебютний поєдинок олександрійців та рівнян у рамках УПЛ приніс нульову нічию: тоді Вірт продовжував збирати команду, натомість Шаран переживав труднощі «постуспішного» сезону. Нині ситуація багато в чому різна, хоча стиль гри «Вереса» й «Олександрії» залишається схожим, отож не варто чекати тут голевої феєрії, зате точно буде «битва тактик».

Відсторонення: немає — немає.

ВОРСКЛА — КАРПАТИ

Завершальний суботній поєдинок — це «рандеву» колективів, які не люблять забивати один одному. Підтвердження цієї тези дає статистика: за п’ять останніх матчів полтавці та львів’яни провели вісім голів на двох. Причому, що дуже показово, рівно половина випала на одну гру, котра відбулася на старті сезону-2017/18, коли «Карпати» очолював іспанський наставник.

Відсторонення: немає — немає.

СТАЛЬ — ЧОРНОМОРЕЦЬ

Різноманіття — позитивний фактор і запорука сталого розвитку будь-якого суспільного явища. Футбол — не виняток, тому добре, що Костов і Дулуб сповідують різні принципи побудови гри: болгарин робить ставку на контроль за м’ячем і комбінації, білорус — на атлетизм, швидкість та універсалізм. Яка з двох систем принесе результат у конкретній зустрічі — побачимо в обід неділі.

Відсторонення: немає — немає.

МАРІУПОЛЬ — ЗОРЯ

Другий недільний матч — іще одна модифікація «донбаського дербі». Причому дербі з уже своєрідною історію. Згадаймо, до прикладу, поєдинок першого кола, коли підопічні Вернидуба поступилися — 1:3, чим поглибили етап труднощів початку сезону. А дехто згадає спаринг у липні 2016-го, коли «Зоря» перемогла — 6:0! Із огляду на низку факторів, логічно спрогнозувати велику кількість голів.

Відсторонення: Яворський — немає.

ДИНАМО — ШАХТАР

Третій матч киян і донеччан у сезоні (як і всі попередні у рамках «класичного») стане подією, котру довго обговорюватимуть. Якщо гра за Суперкубок (0:2) унаочнила процес перебудови в Києві, то Харків (1:0) показав, що перебудова триває успішно. Як буде цього разу — нереально передбачити. Сіль у тому, що сьогодні, на середину осені, обидва колективи мають бути в оптимальній формі.

Відсторонення: немає — немає.