Новини
19ЖОВ
Іван Сондей: Сподіваюся, перерву голеву «тишу»

Півоборонець «Олімпіка» — про свою результативність, універсальність і два наступні поєдинки донецької команди

— Іване, матч проти «Олександрії» став для Вас дев’ятим у сезоні. Поки що Ви не відзначались у складі «Олімпіка», при тому, що, виступаючи в Охтирці, забили 11 м’ячів у 70 іграх…

— Ну, Перша ліга то одне, а УПЛ — щось зовсім інше: тут вищий рівень, сильніші команди… Знаєте, коли я тільки прийшов у «Нафтовик», теж довелось якийсь час адаптовуватися, теж голи не йшли. От і зараз у мене голева «тиша»… Сподіваюся, найближчим часом заб’ю. Можливо, в наступному, ювілейному, поєдинку.

— За ті ж дев’ять матчів Ви всього тричі вдарили по воротах, що для крайнього півзахисника невисокий показник.

— Не просто невисокий — поганий показник! Я ж атакувальний футболіст… Зрозуміло, треба виправлятися. З другого боку, на особисту статистику не дуже зважаю — головне, щоби команда перемагала.

— Роман Санжар ставить Вас на правому фланзі півоборони, натомість у «Нафтовику» Ви зазвичай виступали на протилежній бровці. Наскільки складно минула така корекція амплуа?

— Скажу більше: в Охтирці я, за потреби, закривав чотири різні позиції! Правого, лівого хавів, центрального атакувального півзахисника плюс у завершальних матчах сезону-2016/17 — відтягнутого форварда (маю на увазі т.зв. «фальшиву дев’ятку»). По-моєму, наставники «Нафтовика» були задоволені. Для мене не проблема змінити позицію.

— А як же «фундаментальні відмінності між амплуа»…

— Так, є специфіка: крайній хав обов’язково має бути швидким, центрхав — уміти відкриватися, знаходити вільні зони. Значить, маю необхідні задатки. Принаймні для Першої ліги — в УПЛ я поки що суто правий півзахисник.

— Наступний тур Чемпіонату УПЛ відкриється матчем Вашої команди проти «Зірки» — суперника, багато в чому схожого за стилем і надумотивованого турнірними невдачами…

— У першому колі була дуже складна зустріч із нічийним результатом. Кропивничани, наскільки пам’ятаю, грають із трьома центральними захисниками, у них насичена центральна вісь, вони взагалі пропонують в’язку гру. Подивимося. Наші тренери під час розбору пояснять, як їх перемогти.

— Після кропивничан на «Олімпік» очікує кубковий поєдинок із «Ворсклою». Які в команди завдання на цей турнір?

— Складно поки говорити — тепер ми зосереджені тільки на «Зірці». Маємо складний календар: Чемпіонат — Кубок — Чемпіонат… Я не виключаю ротації складу на кубкову гру… Буде видно пізніше.

— Ваш партнер Іван Брікнер зізнається, що ходить на київські матчі «Сум» — свого колишнього клубу. А Ви не забуваєте період кар’єри в Охтирці?

— Якщо не помиляюся, до столиці «жовто-чорні» приїдуть пізніше, тоді, коли «Олімпік» зустрінеться із «Зорею», тому… Слідкую за цією командою, переживаю за неї, спілкуюсь із колишніми партнерами. Вірю, що вони здолають період невдач.