Новини
17ЖОВ
ФЕЙЄНООРД — ШАХТАР — 1:2

«Гірники» здобувають другу перемогу в групі Ліги чемпіонів

Дивовижний момент: основна тенденція виступу донеччан у Чемпіонаті України, яка полягає в неймовірній кількості вольових перемог, перекинулася на Європу. Скидається на те, що для нинішнього «Шахтаря» навіть корисно пропускати першим — це заводить команду й змушує її демонструвати найкращі якості…

Сумовита статистика зустрічей «гірників» із голландцями — чотири поразки в чотирьох останніх матчах — наштовхувала на песимістичні очікування. Й старт гри, особливо перші 10 хвилин, спонукали до негативу: «Шахтар» не тільки пропустив швидкий гол, а й був, без перебільшення, близький до розгромного рахунку. Цей ігровий проміжок видався найкращим для роттердамців нинішнього сезону, й наше щастя, що все обійшлося благополучно.

Бо саме в цей час, коли кожна атака господарів поля завершувалася ударом по воротах, «гірники» зрівняли рахунок. І гра вирівнялася — як з’ясується пізніше, безповоротно.

Підопічні Фонсеки заспокоїлися, впевнено утримували м’яч, а перед перервою мали кілька нагод забити вдруге.

Те, що не вийшло в стартові 45 хвилин, втілилося в гол у другій: дубль Бернарда забезпечив заявку на перемогу, після чого залишалося одне — не наламати дров.

І… Ледь не наламали! «Шахтар» почав надто часто порушувати правила, що вилилось у вилучення Ракицького. Втім, на щастя, все обійшлося: 1:2 у Роттердамі, й донеччани здобувають другу перемогу в групі Ліги чемпіонів.