Новини
16ЖОВ
Огляд матчів 9-го туру Чемпіонату U-19

Невдача спіткала «Карпати» під час зустрічі з «Шахтарем» у Щасливому: львів’яни програли сутичку за перше місце

Більше того, втратили навіть друге, його посіло «Динамо», вигравши в аутсайдера «Зірки». Такі короткі підсумки чергового туру юніорського чемпіонату, що поновився після паузи.

«ДИНАМО» — «ЗІРКА — 3:0 (протокол матчу)

Кияни забивали аутсайдеру в кожному з таймів і навіть у компенсований час. Розпочав розгром захисник Ілля Малишкін, четвертий номер відзначився вже на четвертій хвилині, продовжив півзахисник Євген Ісаєнко, а завершив ще один хавбек Владислав Наумець, вдало використавши передачу з лівого флангу.

«ШАХТАР» — «КАРПАТИ» — 3:0 (протокол матчу)

Дещо символічно, але із таким же рахунком переміг і «Шахтар». Ще в першому таймі гірники відвантажили у ворота галичан три м’ячі, так і не отримавши голу у відповідь. Після матчу керманич львів’ян Андрій Тлумак висловлювався дуже емоційно, і його можна зрозуміти: «Карпати» зазнали першої поразки в турнірі й втратили можливість одноособово очолити таблицю.

«ОЛІМПІК» — «СКАЛА» — 2:1 (протокол матчу)

У трьох матчах поспіль під орудою нового наставника Юрія Бакалова не програвали стрийчани, аж поки не завітали до Білої Церкви. Статистика свідчила, що вони не поступляться й «олімпійцям», адже господарі не могли виграти чотири поєдинки поспіль. Вони першими й пропустили, і хоча рахунок зрівняли, невдовзі залишилися у меншості. Та все ж донеччани забили: хай, на 90+2-й, зате переможний!

«ВЕРЕС» — «ВОРСКЛА» — 1:1 (протокол матчу)

Однозначною втратою очок полтавчанами назвав цю нічию їхній головний тренер Вадим Мандрієвський. Гості повели в рахунку ще наприкінці першого тайму, у другому Інал Черткоєв не збільшив його, невдало виконавши пенальті, за що й поплатилися. Юніори з Рівного свій удар із «позначки» виконали вдало.

«МАРІУПОЛЬ» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 0:0 (протокол матчу)

Уперше цього сезону олександрійська команда зіграла внічию. Та якщо для неї то не мало надміру великого значення (вона залишилася на своєму четвертому місці), то приазовцям ця миролюбність вилізла боком: їх із п’ятого на шосте місце посунув «Чорноморець».

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «СТАЛЬ» — 4:0 (протокол матчу)

Прикро розпочинався для господарів звітний поєдинок: їхньому кращому бомбардиру Богдану Сабліну не вдався пенальті. Моряки не знітилися, відвантажили три голи (другий 11-метровий у матчі бив вже капітан Тітаєвський), після чого «сталевари» вирішили ще й дати супернику фору: півзахисник Краснопольський, котрий вийшов у другому таймі на заміну, отримав червону картку. Більшість використав саме Саблін, його шостий гол у восьми матчах вивів нападника в кращі бомбардири чемпіонату.

«АРСЕНАЛ» — «ЗОРЯ» — 3:1 (протокол матчу)

Лише шість очок було в канонірів за підсумками восьми турів, при цьому їм вдалася лише одна перемога. Друга наспіла саме в поєдинку з міцною «Зорею», яка зухвало знаходилася на той момент на шостому місці. Хоча саме гості відкрили рахунок і навіть виграли перший тайм. Та три голи по перерві (причому два з пенальті) дозволили «Арсеналу» перемогти й піднятися таблицею на один щабель, «Зоря» ж зробила крок назад.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)