Новини
13ЖОВ
Анонс 12 туру Чемпіонату УПЛ

Три дні цікавих поєдинків

ШАХТАР — ВОРСКЛА

Стартова зустріч другого кола — це протистояння першої й третьої команд у турнірній таблиці. Чи можуть бути сумніву з приводу того, яка гра більше за інших претендує на статус центральної в 12 турі? Вочевидь, ні… Влітку ці команди відкривали Чемпіонат, і тоді полтавці вдома поступилися з рахунком 0:3. Як буде цього разу? Тим паче й тоді, в липні, «Ворскла» не заслуговувала на таку поразку.

Відсторонення: Бернард — Пердута.

СТАЛЬ — ЗОРЯ

Якщо в певну команду приходить новий наставник, від неї якийсь час можна всього чекати — як позитивного, так і негативного. Ці слова — про кам’янчан: болгарин Костов недовго працює в клубі, йому потрібна адаптація. Може, на користь «Сталі» пішло «вікно» в сезоні (є кілька днів проаналізувати стан справ). З другого боку, й «Зоря» мала два тижні, щоби відійти від 4:4 із «Динамо».

Відсторонення: немає — немає.

ВЕРЕС — МАРІУПОЛЬ

Іще один поєдинок, який претендує на звання центрального. «Верес» четвертий у таблиці, «Маріуполь» — шостий, і сьогоднішня різниця між ними — два очки. Причому, що цікаво, обидва клуби не можуть занести собі в актив останні матчі: рівняни вдома не переграли «Сталь», азовці вже два тури не виграють. У останніх «іще й фактор нового тренера», котрий будує нову модель гри.

Відсторонення: немає — Вакуленко, Фомін.

ЗІРКА — КАРПАТИ

Після завершення першого кола львів’яни посідають передостаннє місце в турнірнці, всього на два бали випереджаючи одеситів. У кропивничан не набагато краща ситуація — дев’ять залікових пунктів і дев’ята позиція. Тобто можна говорити, що зустрінуться колективи, в яких найактуальніше завдання — покращити собі настрій. 16 липня їхня очна зустріч дала цікаву нічию — 1:1.

Відсторонення: немає — немає.

ОЛІМПІК — ОЛЕКСАНДРІЯ

Два завершальні поєдинки неділі (й одночасно в турі), як мовиться, «бомбові». Стартовий із них пройде в Києві, де «Олімпік» спробує закріпити переможну серію, а «Олександрія»… здобути другу перемогу в сезоні. Сьогодні між клубами вісім очок різниці, втім, уже після цього туру вона може скоротитися до п’яти. Для цього підопічним Шарана треба здолати свій «нічийний синдром».

Відсторонення: Очігава — немає.

ЧОРНОМОРЕЦЬ — ДИНАМО

Поєдинок, який закриє стартовий тур другого кола, відбудеться в Одесі. Для обох його учасників матч має велике значення. Причому, крім суто турнірної ситуації (кияни борються за чемпіонство, одесити поки на останній сходинці), тут має вплив «фактор попередньої гри»: два тижні тому «Чорноморець» поступився — 0:3, а про те, що тоді ж пережило «Динамо», навряд чи треба нагадувати…

Відсторонення: немає — Хачеріді.