Новини
12ЖОВ
12-му туру УПЛ передуватиме Акція Спеціальної Олімпіади України

У рамках 12 туру Чемпіонату УПЛ Спеціальна Олімпіада України (СОУ) проведе акцію за підтримки Української Прем’єр-Ліги. Юні футболісти СОУ виведуть на поле гравців команд УПЛ.

Мета акції — привернути увагу суспільства до руху СОУ та досягнень її спортсменів, а також надати можливість маленьким футболістам СОУ відчути себе членами єдиної великої футбольної родини.

Довідка.

Спеціальна Олімпіада України – всеукраїнська громадська організація інвалідів, яка є частиною Всесвітньої Спеціальної Олімпіади та робить все для того, щоб показати нашому суспільству можливості та досягнення людей з відхиленнями в розумовому розвитку як спортсменів та повноправних членів суспільства, змінює на краще їхнє життя за допомогою спортивних тренувань і змагань.

Рух Спеціальної Олімпіади в Україні існує з 1991 року, має осередки в 21 регіоні, де за програмою СОУ займаються футболом три тисячі людей із розумовими вадами.

Минулого року на Чемпіонаті Європи з футболу Спеціальної Олімпіади українська команда завоювала бронзові медалі, а на Всесвітніх літніх іграх-2011 в Афінах – золоті.

Посланцями футболу Спеціальної Олімпіади в світі зараз є Дані Алвеш. Джанлуїджі Буффон, Роберт Левандовськи, Пеп Гвардіола, Хулен Лопетегі.