Новини
10ЖОВ
Руслан Степанюк: Я люблю цю команду…

Нападник «Вереса» — про свою результативність, «рідну» позицію на полі та наступний матч в УПЛ

— Руслане, під час «вікна» в Чемпіонаті рівняни зіграли спаринг із «Карпатами». З цього приводу є два запитання. Перше: у вересні, коли в сезоні виникла пауза, «Верес» поїхав за кордон. І цього разу Юрій Вірт хотів повезти команду в Польщу. Чому плани змінилися?

— Про те, чому не поїхали до Польщі, не можу відповісти, то запитання до тренерського штабу й керівництва. Хоча, на мою думку, це правильна, корисна практика — виїжджати за кордон під час перерв у сезоні. З другого боку, добре, що зустрілися з «Карпатами»: ми грали під навантаженням, виконали все, що запланували.

— …І друге запитання, пов’язане зі спарингом проти львів’ян: на якій позиції Ви грали: відтягнутого нападника чи другого центрфорварда?

— Відтягнутого — цього сезону то вже «рідна» для мене позиція. Взагалі, на противагу спарингам у вересні, цього разу не було експериментів — ані зі складом, ані з тактикою. Був контрольний матч із прицілом на Чемпіонат.

— За кілька днів на сайті УПЛ вийде матеріал, у якому експерт так охарактеризував Вас: «Різноплановий гравець атаки, котрий однаково добре діє як на вістрі, так і в підіграванні… Здатний виступати в різних тактичних моделях: при 1+4+4+2 як другий центрфорвард, у тій же схемі як відтягнутий нападник або навіть при 1+4+3+3 на фланзі». Погоджуєтеся?

— Так, причому з усім. Ваш експерт правильно розставив акценти!

— Цього сезону Ви взяли участь у всіх поєдинках «Вереса», відзначившись одним забитим м’ячем. Що заважає вийти бодай приблизно на таку результативність, як у Першій лізі минулого сезону?

— Головна причина — вищий рівень турніру. Друга — те, що у нас влітку почав формуватися новий колектив, і сьогодні все ще триває притирання. Чесно скажу: поки в мене, як мовиться, «не йде». Поки, наголошую.

— У вищезгаданому матеріалі-характеристиці є такий пасаж: «Руслан давно заслужив право грати в елітному дивізіоні України. І він, на мою думку, знайшов свою команду, за котру має триматися… Степанюк здатний за наступні п’ять років стати найкращим бомбардиром у літописі клубу». Замахнетеся на таке досягнення?

— Подивимось… Я дуже цього хочу, люблю цю команду й не маю наміру переїжджати кудись. Головне, щоб у нас була кадрова стабільність. Адже досі НК «Верес» дуже стрімко розвивався: вийшли в Другу лігу, за рік пробились у Першу, тепер в УПЛ — щоразу це вимагало нових футболістів, здатних виступати на вищому рівні. Сподіваюся, тепер таких кадрових коливань не буде, а команда поступово ростиме.

— Наступний тур Чемпіонату УПЛ подарує нам зустріч «Вереса» та «Маріуполя» — прямих конкурентів у боротьбі за бронзові медалі…

— Розбору суперника поки не було, проте я не сумніваюся, що наставник вкаже нам на «мінуси» маріупольців. Думаю, буде бойовий матч. Можливо, з одним забитим м’ячем.