Новини
27ВЕР
В’ячеслав Танковський: У нас радикально інша стратегія гри

Опорник «Маріуполя» — про «Олександрію», «Олімпік» та порівняння з Н’Голо Канте

— В’ячеславе, склалося враження, що минулого туру з «Олександрією» Ваша команда створила більше голевих моментів, аніж за вісім попередніх матчів, разом узятих…

— Мабуть, так вийшло через те, що віднедавна ми повністю змінили схему гри. Я би навіть сказав — стратегію. Наприклад, тепер у нас крайні форварди зміщуються в центр, і це створює додаткове напруження на ворота суперника.

— У тій же зустрічі проти підопічних Володимира Шарана Ви, на загальну думку, показали дуже високий рівень гри. Навіть для деяких експертів це стало одкровенням!

— Ну, дякую… Я на кожну гру виходжу з наміром показати все, на що здатен. І тепер мені справді хочеться, щоб і далі я показував такий рівень, як із «Олександрією». Хочу постійно прогресувати.

— Наступний тур — завершальний у першому колі — відкриється поєдинком «Маріуполя» й «Олімпіка», двох колективів, багато в чому схожих за стилем гри. Чого нам очікувати від цього матчу?

— Ми були схожі — це вже в минулому. Повторюю: тепер у нас радикально інша стратегія гри, думаю, в кожному наступному поєдинку будемо атакувати так само багато, як проти «Олександрії». Ну, в крайньому випадку, будемо намагатися. Матч із «Олімпіком» — не виняток.

— Експерт Олександр Сопко вважає, що саме сьогодні Ви остаточно «визріли» для великого футболу, позбувшись статусу перспективного. Погоджуєтеся?

— Не знаю, що про мене говорять… На мою думку, головне, чого не вистачало раніше, — ігрової практики. У «Маріуполі», сподіваюся, ця проблема зникла.

— Із Вашого («золотого») випуску Академії «Шахтаря» двоє футболістів — Віктор Коваленко й Олександр Зінченко — провели по півтора десятка матчів за національну збірну, натомість Ви поки зупинилися на молодіжці…

— Доведеться повторити: для того, щоб отримати виклик від збірної, треба грати в клубі, а я мав невелику практику. Вірю, що в цьому сезоні буду постійно виходити на поле, тому зможу наздогнати Віктора й Олександра!

— Як Вам думка одного з коментаторів, який сказав: «В’ячеслав Танковський має стати українським Н’Голо Канте»?

— Це хороший комплімент для мене… Знаєте, мені дуже багато дав Паулу Фонсека: він учив мене, під час тренувань водив полем і показував, як треба діяти в конкретних ситуаціях. Плюс до того я спостерігав за Тарасом Степаненком і Фредом, багато чого у них приплюсував для себе. Тепер хочу на полі показати все, чого навчився.