Новини
26ВЕР
Зірки УПЛ: В’ячеслав Танковський

Той, хто «визрів» для великого футболу

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Маріуполя» характеризує експерт Олександр Сопко:

Характеристика. Цей футболіст звернув на себе увагу давно, ще виступаючи в юнацькій команді «Шахтаря». Відтоді він ніби весь час був на виду, виступав у хороших клубах, однак продовжував перебувати в статусі перспективного. Поточний сезон Танковський почав у формі «гірників», але невдовзі перейшов у «Маріуполь», що вважаю правильним кроком: у його віці головне — ігрова практика. Завдяки їй В’ячеслав може за рік-два вирости в опорника європейського рівня. Вже сьогодні видно, що цей блондин таки «визрів» для великого футболу.

«Плюси» в грі. Дуже чіпкий. «Читає» свою позицію. Має доволі високу культуру пасу, що дає змогу грати по-різному: може швидко зорієнтуватись і віддати пас, а може потримати м’яч і вже потім зряче передати його партнерові. Багато, як для свого амплуа, працює на напад — можна сказати, він «заточений» під атаку. Попри невисокий зріст, міцно стоїть на ногах, навіть більше: полюбляє вступати в силову боротьбу.

«Мінуси» в грі. Виокремив би один — «другий поверх» (і навіть це Танковський намагається компенсувати стрибучістю й точним вибором позиції).

Перспективи. Думаю, рано чи пізно В’ячеслав повернеться до «Шахтаря». А сьогодні йому, вочевидь, треба правильно вибудувати робочий процес і багато працювати. Природа щедро наділила його.