Новини
25ВЕР
Огляд матчів 7 туру чемпіонату U-19

Цей тур знову відкривався ще в четвер київським «Динамо», яке, нагадаємо, готується до старту в Юнацькій лізі УЄФА

Там суперником чемпіонів України вже цього тижня стане італійський «Інтер». І нервова гра з «Олімпіком», яку, за традицією, назвали генеральною репетицією, задала тон всьому туру — за виключенням одного матчу, всі зустрічі видалися бойовими.

«ОЛІМПІК» — «ДИНАМО» — 2:4 (протокол матчу)

За перші півгодини кияни, здавалося б, забезпечили собі спокійне життя у другому таймі: двічі відзначився Сергій Булєца. Та ще до перерви господарі зіпсували плани двома прицільними ударами в кут та під поперечку. Довелося динамівцям починати все з початку, на їх щастя, вже на 48-й хвилині Мельник чітко зіграв головою після розіграшу кутового. Щоправда, останній гол гості провели лишень наприкінці поєдинку.

«ШАХТАР» — «ЗОРЯ» — 5:0 (протокол матчу)

Інший представник України в єврокубках, тільки в груповому турнірі ЮЛЧ, став єдиним, хто переміг у 7-му турі без проблем. Хоча на початку зустрічі гірники ніяк не могли поцілити у сітку воріт луганців. Допоміг автоголом захисник «Зорі» Максим Агапов, після чого м’ячі посипалися. Ще до перерви дублем відзначився Ілля Шевцов, а добивав гостей вже правий захисник «Шахтаря» Юхим Конопля.

«МАРІУПОЛЬ» — «СТАЛЬ» — 2:1 (протокол матчу)

Хоч і зустрічалися команди з різних поверхів турнірної таблиці, перемога фавориту далася нелегко. На шостій хвилині Гайван вивів приазовців уперед і мінімальний рахунок тримався цілу годину. «Допомогли» гості: на 57-й хвилині їх півзахисник отримав червону картку, а через три хвилини від кращого бомбардира «Маріуполя» Артура Мурзи прилетіло й покарання — 2:0. Свій гол «сталевари» провели аж на третій компенсованій хвилині.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «КАРПАТИ» — 0:2 (протокол матчу)

До цієї зустрічі господарі випереджали львів’ян на одне очко та йшли третіми. За словами наставника карпатців Андрія Тлумака, його хлопці були ретельно підготовлені до тактичних особливостей гри суперника, і змогли знайти протидію. Протягом всього матчу рахунок був хистким — 1:0, закріпили свою перевагу гості лише на четвертій доданій хвилині.

«ВЕРЕС» — «ЗІРКА» — 2:2 (протокол матчу)

Господарі йшли в чемпіонаті трохи краще за суперника, і хоча також не вражали, але напевне збиралися заволодіти трьома очками у грі з командою, яка ще жодного разу не перемагала у нинішній першості. Натомість гостей надихала дебютна нічия, здобута в минулому турі. І вони спромоглися на невеличкий подвиг: спочатку відігралися, поступаючись у рахунку, а потім навіть вийшли вперед. Єдине, на що спромоглися господарі, то це зрівняти результат на 75-й хвилині.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «СКАЛА» — 1:1 (протокол матчу)

Після дебютної домашньої перемоги в минулому турі нещодавно призначений тренер «Скали» Юрій Бакалов взяв і перше очко на виїзді. «Постраждала» юніорська команда одеситів, причому їй ще й довелося відіграватися протягом матчу. Врятував обдарований 17-річний півзахисник Микита Тітаєвський, якого колишній тренер «Чорноморця» Бабич залучав до тренувань першої команди.

«АРСЕНАЛ» — «ВОРСКЛА» — 0:0 (протокол матчу)

Як зазначив опісля тренер полтавців Вадим Мандрієвський, добре, що «Ворскла» вже у другому матчі не пропускає. А ось чому не змогла забити, фахівець теж пояснив: «Ми звикли до трав’яного поля, а тут штучний газон, та ще й не дуже гарної якості. Хоча їхали до Києва вигравати, бачив, що хлопці налаштовані на перемогу».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)