Новини
23ВЕР
ЗІРКА — ШАХТАР — 2:4

«Гірники» беруть чергові три очки

Здається, до України нарешті дісталась осінь — пора року, яка по-своєму коригує перебіг футбольних поєдинків. Головний фактор, який з’являється з настанням вересня, — дощ, а значить — вологе поле. Зазначений фактор нагадав про себе сьогодні в Кропивницькому, де був зіграний стартовий поєдинок 10 туру, втім, здається, цього разу ні дощ, від якого глядачі на трибунах ховалися під парасольками, ні породжене ним слизьке поле не мали впливу на результат.

Бо ніщо не завадило «Шахтареві» впевнено взяти три залікові пункти. Й це, до певної міри, парадокс!

Парадокс із огляду на те, до якої «Зірки» ми звикли навесні: тоді команда з Кропивницького, де освоївся наставник Монарьов, привчила нас до надзвичайно продуманої, тягучої, щільної гри, зовні не дуже ефектної, проте ефективної — зважаючи на всі обставини. Та — «весняна» — «Зірка» мало забивала, однак і мало пропускала плюс, що найголовніше, ніколи не «розклеювалася», хоч би яким був розвиток гри.

З якихось причин цього сезону кропивничани частково розгубили перераховані якості. Як наслідок — занизьке місце в таблиці, ранній виліт із Кубка України й уже три поразки поспіль (враховуючи кубковий поєдинок).

Якщо зосередитися конкретно на сьогоднішній зустрічі, то найбільше здивувало те, що виконавці «Зірки» пасивно пресингували футболістів «Шахтаря», вільно даючи їм приймати м’яч, обробляти його, пасувати й пробивати по воротах. Причому все це — навіть у межах свого штрафного! По суті, саме в такій манері гості й забили всі свої м’ячі, вже після першого тайму ведучи — 3:1.

У другому таймі кропивничани активізувались, адже «гірники» відійшли назад, утім, цього разу майже всі похибки своїх оборонців ліквідовував П’ятов…

2:4 — виїзд не звершується втратою очок для підопічних Фонсеки.