Новини
20ВЕР
Зірки УПЛ: Сергій Старенький

Один із останніх представників «старої школи» флангових футболістів

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Олександрії» характеризує експерт Олександр Сопко:

Характеристика. Фланговий виконавець, який здатен зіграти як праворуч, так і ліворуч. Він давно виступає на рівні УПЛ, а кожен футболіст із таким досвідом має кілька пам’ятних матчів, про які з часом розповідатиме внукам. Для Старенького такий поєдинок випав минулої суботи. Сергій заслужив цей хет-трик, бо є порядним добросовісним гравцем — таких поважають і цінують у всіх командах. Він завжди відпрацьовує всім флангом, постійно відкривається, пропонує себе партнерам і, що важливо, ніколи не ображається, якщо йому не дають пас.

«Плюси» в грі. Досвід, швидкість, надійність, працездатність. Попри вік, зумів зберегти незвичну легкість — як у бігу, так і загалом у грі. Багато рухається, створює напруження на своїй бровці. Мені здається, Старенький є одним із останніх у нас представників «старої школи» флангових футболістів: працьовитих, невибагливих, корисних.

«Мінуси» в грі. Маючи здатність класно діяти на обох краях, Сергій фактично непомітний у середині поля; комбінаційна, тонка гра — не його. Іще однією проблемою є те, що йому завжди бракувало фізичної міці плюс, як наслідок, — ефективності в силовій боротьбі.

Перспективи. Останній рік Старенький розкрився у фазі завершення атак: він показав, що вміє опинитися там, де треба, й забити м’яч не стільки сильним, скільки точним ударом. Йому 33, однак у нього хороші фізичні дані, тому кілька сезонів на добротному рівні Сергієві гарантовані.