Новини
19ВЕР
Зірки УПЛ: Аляксандр Гутар

Білоруська сенсація вересня

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Голкіпера «Чорноморця» характеризує експерт Віктор Гришко:

Характеристика. Мені, на жаль, не довелося бачити поєдинки одеського новачка в Чемпіонаті Білорусі — тільки за їхню національну збірну. Плюс два в Україні. За побаченим можу сказати, що Гутар є класним воротарем, який вступив у період кар’єрної зрілості. Це футболіст майже без слабких місць, а ті проблеми в грі, які є, можна підтягти. Його виступ минулої неділі став сенсацією туру Чемпіонату УПЛ.

«Плюси» в грі. Насамперед вроджена реакція і набутий досвід. Він дуже рано почав виступати на високому рівні, у 22 визнавався найкращим гравцем Білорусі, тому за цей час і пережив багато, й навчився. Один із наслідків цього — спокій у діях, що, наприклад, було помітно в зустрічі з «Шахтарем», коли впевненість у собі кіпера передалася партнерам.

«Мінуси» в грі. Гра ногами: Аляксандр діє «по-старому» — просто відбиває м’яч, а сьогодні від воротаря вимагають бути ніби останнім захисником. Білорусу варто орієнтуватися на Андрія П’ятова, котрий ногами грає майже так добре, як руками.

Перспективи. 28 — не вік для голкіпера: футболісти цього амплуа без проблем можуть грати до 35-ти, а то й у 40 років. Сподіваюсь, Україна стане для білоруса новим витком у кар’єрі.