Новини
18ВЕР
Комітет арбітрів ФФУ розвиває проект «Post Scriptum»

9-ий тур, 16.09.2017, “Олександрія” - “Сталь”

24 хв. При контакті у штрафній площі між гравцем № 44 господарів та футболістом № 44 гостей, захисником, гру було продовжено правильно. Динаміка свідчить про те, що це був звичайний ігровий контакт. У футболі контакти дозволені і не завжди існує потреба в покаранні ШУ або за симуляцію.
83 хв. Правильне рішення винести ЖК за симуляцію у штрафній площі господарів. Гравець № 11 гостей, не маючи більше можливості контролювати м’яч, вирішує навмисно кинутись на захисника задля того, щоб спровокувати порушення.

9-ий тур, 16.09.2017, “Маріуполь” - “Зірка”
41 хв. АА № 1 хибно фіксує положення поза грою на гравці господарів, який отримує м’яч безпосередньо після вкидання, що було виконано руками. Замало сконцентрованості.
86 хв. Гру було продовжено правильно тому, що не було жодного порушення з боку захисників господарів. Стоп-кадр доводить у однозначний спосіб те, що воротар був першим на м’ячі із випередженням (руками) і тому правильним було рішення не фіксувати нічого і не призначати 11-метровий удар.
88 хв. АА № 1 поспішив із фіксацією положення поза грою на нападнику гостей. Насправді, гравець в момент передачі знаходився на лінії.

9-ий тур, 16.09.2017, “Верес” - “Ворскла”
79 хв. АА № 2 правильно зафіксував поза грою тим самим відмінивши взяття воріт господарями. Гравець № 25 господарів в момент ще першого удару по воротам вже знаходився у неправильному положенні і згодом він піднімається і забиває гол не за Правилами.
90+3 хв. Гру було продовжено правильно і будь-які дії, що потребують покарання, відсутні. Нападник господарів стикається із перешкодою − двома захисниками гостей і він налітає на них через динаміку руху, а не через порушення.

9-ий тур, 17.09.2017, “Зоря” - “Карпати”
12 хв. Винести ЖК гравцю № 24 господарів за порушення на супернику на початку контратаки було правильним рішенням. Попередження було винесене згодом, коли м’яч був не у грі.
67 хв. Винести ЖК гравцю № 44 гостей було правильним рішенням так само, як і рішення призначити кутовий удар не на користь його команди при прояві демонстративних протестів та істерики, що не личить професіональному гравцю.
87 хв. ЧК гравцю № 18 господарів була винесена правильно через отримання ним 2-ої ЖК. Обидві ЖК, що були винесені на 71 хв та 87 хв, є правильними і були дані за значні порушення скоєні проти суперників.

9-ий тур, 17.09.2017, “Олімпік” - “Динамо”
7 хв. Гравцю № 24 господарів слід було винести попередження (ЖК) за прийом із високо піднятою ступнею, що була спрямована у ступню безпосереднього суперника. Усного зауваження у цьому випадку недостатньо.
23 хв. Гру було продовжено правильно тому, що м’яч, по якому вдарив гравець № 25 господарів, влучає у суперника з близької відстані і з такою швидкістю, що не дозволяє зреагувати відповідним чином. В цьому випадку мова про призначення 11-метровго удару не йдеться.
29 хв. Гравець № 11 господарів, які знаходиться у стінці, підстрибує під час виконання ШУ і піднімає високо вгору руку, збільшуючи тим самим площу тіла. Відхилення польоту м’яча викликане незначним дотиком до нього є невловимим. Проте такі дії слід було покарати призначенням 11-метровго удару на користь гостей тому, що гру рукою слід вважати навмисною.
47 хв. Випадок схожий на той, що стався на 29 хв, але в цьому випадку гравець, який знаходився у стінці, виставляє руку перед корпусом і не створює тим самим перешкоди. Тому такі дії не заслуговують на покарання і через це гру було продовжено правильно.
50 хв. Гравець № 70 господарів входить у контакт із захисником гостей і, натикнувшись на перепону на своєму шляху, навмисно шукає контакт із суперником і вирішує впасти на газон. В цьому випадку доцільно зупинити гру та винести попередження гравцю № 70 господарів у вигляді ЖК за симуляцію.
59 хв. Гравця № 25 господарів було попереджено правильно тому, що він тягне ззаду за футболку суперника. Арбітр застосовує принцип переваги і після зупинки гри правильно виносить попередження за такі дії.
77 хв. Гравцю № 12 господарів ЖК була винесена правильно за жорсткі діє проти футболіста № 44 гостей (в цьому випадку не можна говорити про ЧК). Надмірну реакцію гравця № 44 гостей, яка є абсолютно безпідставною, було правильно покарано попередженням (ЖК).

9-ий тур, 17.09.2017, “Чорноморець” - “Шахтар”
15 хв. Контакт у повітрі між захисником господарів та нападником гостей є випадковим і не є таким, що дає підстави для застосування будь-якої санкції тому, що не було скоєно жодного порушення Правил.
16 хв. Контакт між гравцем № 5 гостей, захисником, та нападником, футболістом № 9 господарів, який закінчується на газоні слід вважати не порушенням, а звичайним ігровим контактом.
90+6 хв. Враховуючи проведені заміни, надання медичної допомоги, обструкціоністські дії господарів з численним зупинками гри та застосуванням дисциплінарних санкцій вкінці матчу, компенсований час у вигляді 6 хвилин було призначено правильно. Підрахунок часу було виконано точно.


Примітки:
ЗОГМ − Зрив Очевидної Гольової Можливості
СІП − Серйозне Ігрове Порушення
ЧК − Червона Картка
ЖК − Жовта Картка
ВУ − Вільний Удар
ШУ − Штрафний Удар
АА − Асистент Арбітра

http://www.referee.ffu.org.ua/ukr/news/645/