Новини
17ВЕР
ОЛІМПІК — ДИНАМО — 1:2, ЧОРНОМОРЕЦЬ — ШАХТАР — 0:0

«Смачне» завершення «смачного» туру!

…Так: є тренери і «тренери». Людина з білоруським паспортом на прізвище Дулуб належить до першої категорії. Це давно не потребувало підтвердження і це вкотре було підтверджено сьогодні!

Безумовно, мають слушність ті, хто говорять: сьогодні в Одесі Фортуна була на боці господарів поля, а їхній кіпер Гутор знову довів, що є одним із найсильніших на своїй позиції не тільки в рідній Білорусі. Але ж панове: кілька тижнів тому ця команда програвала 0:5, а при Дулубі одного разу виграла, раз зіграла внічию й жодного разу не пропустила!

У «Шахтаря» реально було багато моментів, особливо в другому таймі. Однак усіх їх ліквідували три фактори — невезіння, кураж Гутора й тренерська рука Дулуба, котрий налаштував підопічних на грамотну гру та психологічну стійкість. За що одесити й заробили дуже цінний заліковий пункт.

Паралельно в Києві відбувся матч так само цікавий, але в іншому світлі: по-перше, тут були голи, по-друге, голевих моментів обидва колективи створили багато, по-третє, значний шмат часу тривали т.зв. «гойдалки» — атаки за атаками на різні ворота.

Ймовірно, ключовим у плані результату був відрізок 42-45 хвилин: спочатку лідер «Олімпіка» Моха зрівняв рахунок, і якби все так і залишилося до перерви, опісля неї звиклі до оборони донеччани могли би втримати позитивний результат, однак киянам пощастило забити «м’яч у роздягальню», котрий у підсумку виявився вирішальним…

…І геніальним, до того ж: хтозна, чи організує колись Буяльський красивіше взяття воріт!