Новини
17ВЕР
ЗОРЯ — КАРПАТИ — 0:0

Вражаюча нічия в Запоріжжі

Однозначно, за такої ситуації звіт треба починати з цифр! Отже, «Зоря» — «Карпати»: володіння м’ячем — 70/30%, удари по воротах — 19/2, удари в площину 7/0, удари в каркас воріт — 3/0, кутові — 11/2, фоли — 13/24.

Як такий матч міг завершитися нічиєю, тим паче безголовою? Хтозна…

Новий-старий наставник львів’ян, із огляду на ситуацію, змушений був вносити радикальні зміни в гру підопічних, що й було зроблено: по-перше, повернулись у склад Нестеров і Ксьонз, зразу почав грати Гладкий і «майже зразу» — Мякушко; по-друге, Зайцев змінив стиль гри команди, відкинувши «диктат» контролю за м’ячем і зосередившись на міцній обороні.

Вдалося це карпатівському наставнику? Складно сказати: з одного боку, «Карпати» не програли й не пропустили, з другого, їхній захист не відзначався надійністю — якби не каркас воріт і дії воротаря, львів’яни поїхали би додому з черговою поразкою. До того ж — і це, можливо, ключове — «зелено-білі» (сподіваємося, на одну зустріч!) цілком «заморозили» свою атаку, не створивши нічого поблизу воріт «Зорі». От узагалі нічого, крім кількох штрафних…

Такі нічиї вкрай болісні для одних (господарів поля, в даному випадку) й «манна небесна» для другої команди. Луганці атакувала майже всі 90 хвилин (особливо здорово грав Караваєв), однак фатальне невезіння плюс відсутність футболіста, котрий уміє опинитися «тут і тепер» там, де треба, зумовили те, що «Зоря» обмежилася нічиєю.

0:0 — поки найдивовижніша нічия в сезоні-2017/18.