Новини
15ВЕР
Зірки УПЛ: Сергій Сидорчук

Опорник, який прагне відповідати сучасним вимогам до амплуа

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Динамо» характеризує експерт Анатолій Чанцев:

Характеристика. Я би сказав, що Сидорчук є опорним хавбеком, який прагне відповідати сучасним вимогам до амплуа. Це взагалі одна з ключових якостей його характеру — Сергій постійно намагається прогресувати.

«Плюси» в грі. Хороше розуміння гри, бачення поля. Володіє комплексом технічних прийомів. Має хороший пас. Добре виконує основне, згідно з амплуа, завдання — відбирати м’яч у суперника. Наділений чудовою антропометрією, фізично витривалий. А крім того — отримуючи м’яч, оперативно й правильно вирішує, що з ним робити.

«Мінуси» в грі. Швидкість (найбільше стартова). Гра головою (що особливо дивно, з огляду на високий зріст). Не завжди Сергієві вистачає холоднокровності у складних епізодах цейтноту. Є своєрідний парадокс: виступаючи в Запоріжжі, Сидорчук відзначався м’якою технікою, а в Києві навчився діяти агресивно при відборі м’яча; парадокс у тому, що з часом мій земляк і вихованець ніби призабув це вміння.

Перспективи. Якщо Сергій додасть у своїх проблемних місцях (маю на увазі ті, котрі можна підтягти; швидкість у цей перелік не входить), серйозний західний клуб нікуди від нього не дінеться.