Новини
11ВЕР
Огляд матчів 8-го туру Чемпіонату U-21

Синхронною втратою очок найголовнішими фаворитами ознаменувався звітний тур

Вочевидь, пауза в чемпіонаті та матчі за збірні далися взнаки, і «Шахтар» з «Динамо» не змогли здобути перемоги. Натомість інші претенденти на медалі одностайно виграли. Окрім «Чорноморця», котрий дуже несподівано програв аутсайдеру.

«ВОРСКЛА» — «ОЛІМПІК» — 2:1 (протокол матчу)

Для початку відзначилися футболісти із перших команд своїх клубів: форвард Міхальов забив зі штрафного Сарнавському. А потім за справу взялися вже дублери, й полтавські виявилися вправнішими. Зрівняв рахунок вже досвідчений Гасенко, а ось переможний гол забив 18-річний дебютант змагань Максим Куліш. Причому зробив це першим же дотиком після виходу на заміну!

«ШАХТАР» — «ЗОРЯ» — 1:1 (протокол матчу)

Суперники обмінялися голами ще в дебюті поєдинку зусиллями своїх кращих снайперів Юрія Глущука (він із сімома голами очолює і бомбардирську гонку чемпіонату) та Сергія Майбороди (п’ять м’ячів). Міг Владислав Ємець вивести луганчан і вперед, та влучив у штангу. А по перерві він підвів партнерів і тренера, отримавши червону картку, однак гірники більшістю так і не скористалися. Ця нічия стала четвертою для кожної з команд у нинішньому чемпіонаті.

«ЗІРКА» — «ЧОРНОМОРЕЦЬ» — 2:0 (протокол матчу)

Чи не найнесподіваніший результат туру. Здавалося б, Олексію Чистякову вдалося надихнути одеський колектив на переможні звершення, проте останні тренерські перестановки в клубі, певне, все ж далися взнаки. Як би там не було, але моряки «допомогли» кропивницькій молодіжці здобути першу перемогу в турнірі.

«КАРПАТИ» — «ВЕРЕС» — 3:1 (протокол матчу)

Господарі потужно підсилилися і виставили проти новачка цілу групу футболістів із першої команди — Мисак, Нестеров, Дебелко, Мемешев. Останній, між іншим, навіть відзначився голом, а ось його партнерові не вистачало вправності.

«Бойовий матч, все ж таки західне дербі, — пояснив керманич львів’ян Олександр Чижевський. — Реалізація у нас накульгує, навіть Дебелко кілька разів небезпечно пробивав, та не зміг влучити в площину воріт. Саламаха також».

«ДИНАМО» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 1:1 (протокол матчу)

Чергова втрата чемпіоном очок сталася у поєдинку з олександрійцями. Однозначно, укомплектована срібними призерами минулого чемпіонату U-19 команда Андрія Купцова попсує нерви ще не одному фавориту.

А поки що вона зовсім не знітилася, коли пропустила на 73-й хвилині від Назарія Русина. І на 82-й навіть відповіла зусиллями Тимура Стецькова, якого консервативний Володимир Шаран потихеньку підпускає до основи. Відзначимо, що у складі киян світилися Рудько, Бурда, Пантич, Корзун і Бєсєдін.

«СТАЛЬ» — «МАРІУПОЛЬ» — 1:3 (протокол матчу)

Сподівання сталеварів обіграти приазовців та здобути першу перемогу в чемпіонаті почали нищитися вже на другій хвилині, потім на 12-й. Тоді перші голи в поєдинку провів 19-річний нападник гостей Владислав Бугай.

Щоправда, по перерві господарі трохи відігралися, та на 69-й їх спіткала ще одна біда — вилучення. Дошкульну крапку в зустрічі поставив все той же Бугай, для якого, між іншим, це був перший матч за «Маріуполь».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)