Новини
11ВЕР
Огляд матчів 5-го туру Чемпіонату U-19

Нарешті в юніорській першості відбувся повноцінний тур: без пропущених чи перенесених матчів…

Підсумки його виявилися невтішними для «Динамо»: вперше від початку чемпіонату кияни випали з чільної п’ятірки. Звичайно, у них є матч у запасі, але він з «Маріуполем» і не відомо, чим закінчиться ця історія, а наразі динамівці опинилися шостими заслужено, програвши в Одесі «Чорноморцю».

«ШАХТАР» — «ВОРСКЛА» — 4:0 (протокол матчу)

Гірники ще в першому таймі прирекли гостей на поразку, забивши тричі. Один із м’ячів записав на свій рахунок нападник Владислав Кузьменко, і з п’ятьма голами очолив бомбардирську гонку. Взагалі за результативністю цей тур став другим у нинішньому чемпіонаті — команди 24 рази засмучували чужих воротарів.

Надії полтавчан зіграти більш гідно перекреслив їхній 17-річний захисник Віктор Пилипенко: на 55-й хвилині він отримав червону картку (і це єдине вилучення в турі), а на 57-й «Шахтар» відзначився вчетверте.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — ДИНАМО» — 3:2 (протокол матчу)

Той рідкісний випадок, коли чемпіон постійно наздоганяв. Вже на 4-й хвилині гості пропустили вперше, а на 40-й захисник Польовий підтвердив, що то була не випадковість. На початку другого тайму кияни скоротили рахунок, а на 66-й та 67-й хвилинах команди обмінялися голами, причому за динамівців відзначалися виключно півзахисники, атака ж цього разу промовчала.

«ЗОРЯ» — «КАРПАТИ» — 2:2 (протокол матчу)

Львів’яни втратили очки, але не лідерство в таблиці. Хоча нічия, звісно, вийшла прикрою. На 14-й хвилині Андрій Ременюк вивів галичан уперед, до речі, для нього це також п’ятий гол в чемпіонаті. А на 34-й карпатці вели вже 2:0, та не втримали перевагу і ще в першому таймі пропустили. На 70-й хвилині після розіграшу штрафного капітан луганців Ігор Загоруйко точним ударом головою вкрав у гостей перемогу.

«МАРІУПОЛЬ» — «СКАЛА» — 2:0 (протокол матчу)

Цей поєдинок став першим для відомого фахівця Юрія Бакалова на посаді керманича стрийських юніорів. І дебют майже вдався: попустивши на 38-й хвилині, гості мали шанси і час, аби відігратися. Та не використали їх, натомість отримали другий гол вже у компенсовані хвилини.

«ВЕРЕС» — «ОЛІМПІК» — 1:0 (протокол матчу)

Досі команда рівненського клубу жодного разу не виступала у чемпіонаті U-19 УПЛ, і ця звитяга стала для абсолютного дебютанта історичною — першою. Автором переможного голу став нападник Артур Ременяк, котрий лише місяць тому відсвяткував своє 17-річчя. Ці три очки відразу підняли «Верес» із низів таблиці на 10 місце. Хоча на думку головного тренера олімпійців Руслана Уманця, його підопічні заслуговували щонайменше на нічию.

«ОЛЕКСАНДРІЯ» — «СТАЛЬ» — 3:0 (протокол матчу)

Без надзусиль один із лідерів турніру здолав на своєму полі одного з невдах стартових турів. Прикметно, що жодна з команд ще ні разу в цьому чемпіонаті на зіграла внічию. Ось і цього разу одна з них виграла, а інша очок не заробила.

«АРСЕНАЛ» — «ЗІРКА» — 5:0 (протокол матчу)

Завершився тур ще більшим розгромом, аніж розпочався. Вже до 20-ї хвилини каноніри убезпечили себе від неприємностей, зробивши рахунок 3:0 (дубль на рахунку Олега Кривди). А по перерві ще двічі відзначився форвард Олександр Вінер і з п’ятьма голами пристав до дуету кращих снайперів чемпіонату.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)