Новини
10ВЕР
ЗІРКА — ЧОРНОМОРЕЦЬ — 0:1

Дулуб повертається — і виграє!

Чудовий матч подарували любителям футболу два колективи, котрі змагались у Кропивницькому. Як «Зірка», так і «Чорноморець» діяли з величезним бажанням, азартом і… мудрістю: обидва наставники — Монарьов та Дулуб — укотре підтвердили, що є класними спеціалістами в тактиці.

На тренерові гостей треба зупинитись окремо. У прев’ю до туру ми писали, що повернення в УПЛ білоруського фахівця може стати однією з найрезонансніших подій тижня — так і вийшло! З ходу, із першого ж поєдинку Олег Анатолійович фактично вивів ввірений колектив із кризи, здобувши першу перемогу в сезоні. Й ось показовий момент: у стартовій зустрічі в новому клубі Дулуб ризикнув увести до складу чотирьох (!) новачків, і це дало плоди: чудовий матч провів кіпер Гутор — найкращий футболіст Білорусі 2011 року; під стать йому класно зіграли центральний захисник Ваг, опорник Ндіайє та атакувальний хав Бамба. Ось що значить — тренерська інтуїція! А ще — вміння наставника працювати в цейтноті…

…Фактично всі 90 хвилин поєдинку тривав високий темп (хіба що в заключній частині команди дещо втомилися). Голевих моментів як господарі, так і гості створили порівняно небагато, що на тлі по-спортивному жорстких дій із обох боків слід визнати закономірністю.

«Чорноморець» скористався своїм шансом, коли чудово зіграв Васін — лідер одеситів у поточному сезоні. Натомість кропивничани хибили: приїжджих виручав Гутор або каркас воріт.

Тому — 0:1: перша перемога «синьо-чорних» у Чемпіонаті-2017/18!