Новини
09ВЕР
ШАХТАР — ЗОРЯ — 3:1

Відрадно, що вже стартові хвилини матчу в Харкові підтвердили: як одна команда, так і друга налаштовані взяти три очки — старт видався жвавий, різкий і швидкий. Не дивно, що вже на 13 хвилині рахунок було відкрито, коли Громов знову довів недаремність свого повернення в національний Чемпіонат.

У цей період гри сформувалися тенденції, які в ній переважали і які були прогнозовані напередодні: «Зоря» намагаються дуже стрімко виходити з оборони в напад при контратаках — «Шахтар» більше контролює м’яч, але свого досягає не стільки командним умінням, скільки вищим класом футболістів.

Саме клас, уречевлений несподіваним розіграшем штрафного (Срна подав на Кривцова в ближній кут), допоміг «гірникам» зрівняти рахунок. При тому, що на ту мить луганці могли вигравати з більшим рахунком — якби, зокрема, більшу техніку продемонстрував бразилець Іурі.

Що сталося по перерві — краще зможе пояснити наставник «Зорі». Втім, «із трибуни» склалося враження, що Юрій Миколайович удруге за рік припустився помилки, не витримавши своєї ж лінії тактики. Пам’ятаєте, навесні в матчі з «Шахтарем» луганці, вирішивши зіграти від оборони, «горіли» — 0:3, а потім повернулися до звичної гри й ледь не врятували нічию? Так ось тепер це повторилося: на другий тайм підопічні Вернидуба вийшли з явною думкою про нічию, відтак…

А в підсумку вийшло 3:1, причому за майже повного домінування «гірників». І за чудової командної гри «чорно-білих» — жаль, що ота команда гра простежувалася переважно в обороні…