Новини
08ВЕР
Зірки УПЛ: Тайсон

Той, хто з м’ячем біжить швидше, ніж більшість без м’яча

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Шахтаря» характеризує експерт Ігор Яворський:

Характеристика. Футболіст атакувального плану, здатний зіграти на обох флангах і в середині поля. Розкрився за часів виступів у «Металісті», а в «Шахтарі» ще більше зріс у професійному плані.

«Плюси» в грі. Надзвичайно висока швидкість — бігу й роботи з м’ячем. Не перебільшенням буде сказати, що бразилець мчить із м’ячем швидше, ніж більшість гравців без нього! Крім того, треба відзначити наявність у Тайсона футбольної інтуїції, за допомогою якої він, зокрема, чудово відкривається, вибігаючи з-за спини захисника. Ще він має хороший пас і бачення поля.

«Мінуси» в грі. Нестабільність, характер, гра головою. Якщо детальніше: Тайсон може висококласно відіграти один матч, а до наступного поставитися зі зневагою; інколи він не стримується, дозволяє собі агресію щодо суперника, навіть підлість; неефективні дії на «другому поверсі» легко пояснити невисоким зростом. Іще він не завжди дисциплінований при оборонній фазі гри. Врешті, хотів би акцентувати на такому моменті: виступаючи в центральній вісі, бразилець не настільки ефективний, як на фланзі, оскільки зосереджується винятково на атаці, не допомагаючи захисту.

Перспективи. Кожен хороший футболіст має грати на високому рівні й прогресувати. Переконаний: Тайсон не просто готовий до європейського топ-чемпіонату — він зміг би реалізуватись і в топ-клубі.