Новини
08ВЕР
Анонс 8 туру Чемпіонату УПЛ

Поновлення турніру після першого «вікна»

ШАХТАР — ЗОРЯ

Як мовиться, «ніби на замовлення»: після фактично двотижневої перерви чемпіонат УПЛ поновлюється суперматчем за участі команд із Донбасу. Тут результат завжди був непередбачуваним, але цього разу ймовірність будь-якого рахунку особлива: і «Шахтар» перебуває на звичному ходу, і «Зоря» в зустрічі проти «Чорноморця» показала налагодження ігрових зв’язків та хорошу форму футболістів.

Відсторонення: Марлос, Ракіцький — Харатін.

ВОРСКЛА — ОЛІМПІК

Другий і завершальний поєдинок суботньої частини туру також очікується з інтересом: по суті, то протистояння колективів, які сьогодні виглядають найреальнішими претендентами на бронзові медалі. Справді, як полтавці, так і донеччани воліють давати «скромні» коментарі щодо планів на сезон, утім, рівень гри, турнірні результати обох клубів говорять за себе й показують їхню перспективу.

Відсторонення: Шарпар — немає.

ЗІРКА — ЧОРНОМОРЕЦЬ

Знаємо зі свідчень більшості фахівців, що «дива у футболі трапляються рідко», тому новий наставник одеситів навряд чи зможе швидко перебудувати команду, котра перебуває у психологічному вакуумі. Тим паче у зустрічі з опонентом, чий ігровий стиль усе більше нагадує годинниковий механізм. Однак усе може трапитись, і хтозна: можливо, повернення Дулуба стане однією з топ-подій неділі.

Відсторонення: немає — немає.

КАРПАТИ — ВЕРЕС

За останні півтора десятиліття ми звикли до того, що Чемпіонат у найвищій лізі не обходиться без «західноукраїнського дербі» в різних конфігураціях — «Карпати» проти «Волині» або «Говерли» й т.д. Цього сезону старий «бренд» набув нового змісту. Точніше, оновленого: востаннє в еліті львів’яни та рівняни зустрічались у сезоні-1994/95, причому другі двічі виграли — 1:0 і 2:0.

Відсторонення: немає — немає.

СТАЛЬ — МАРІУПОЛЬ

У контексті виступу кам’янчан учергове переконуємося, наскільки футбольне життя непередбачуване: після чудового, навіть сенсаційного старту «Сталь» зазнала «турбулентності», встановивши клубний антирекорд у вигляді п’яти поспіль поразок. На цьому тлі «Маріуполь» — уособлення стабільності. Отже, перемога гостей? Хтозна. Тим паче у Мелікяна був час заспокоїти підопічних.

Відсторонення: Г. Малакян — немає.

ДИНАМО — ОЛЕКСАНДРІЯ

Згадуючи сезон-2016/17, це — матч №2 туру: зустрінуться друга й п’ята команди Чемпіонату. Утім, XXVII турнір поки не складається для олександрійців: сьогодні вони на незвичному передостанньому місці, та ще й драматично зійшли з єврокубків. Складність прогнозу подвоює те ж «вікно» через матчі збірної — така перерва в ігровому календарі може піти як на користь, так і на шкоду.

Відсторонення: немає — немає.