Новини
05ВЕР
Вадим Сапай: «Розбір» «Олімпіка» ще попереду

Оборонець «Ворскли» — про паузу в сезоні, зміни в тренувальному процесі та майбутнього суперника в Чемпіонаті

— Вадиме, на вихідних Ваша команда, не зумівши знайти спаринг-партнера, провела двосторонку. Чи може це якось збити ігровий ритм?

— Вважаю, це ніяк не вплине. По-перше, двосторонка — теж матч. По-друге, за цей час у нас були, можна сказати, тренування підвищеної відповідальності. Так що, на мою думку, ми були й залишаємося в тонусі.

— Чому цього сезону Ви зіграли всього два матчі — в першому та сьомому турах?

— Рішення головного тренера. Я — професіонал, готуюся з повною самовіддачею до кожного поєдинку, а стартовий протокол заповнюють наставники. Їм видніше. Тим паче, як бачите, без мене прийшли перемоги.

— Влітку до Полтави повернувся наставник Іван Балан. Що відтоді змінилось — у тренувальному процесі, в тактиці?

— Багато чого — в кожного тренера своє бачення футболу. Найбільше змін — в організації тренувань: вони стали відчутно іншими. Для того, щоби зрозуміти, в який бік, треба побувати на наших заняттях.

— До речі, Іван Дмитрович сказав, що до Вас у тренерського штабу немає претензій — ні щодо гри, ні у плані самовіддачі при підготовці до матчів…

— Ну, дякую йому за такі слова! Буду намагатись і далі виправдати його довіру!

— Промайнула майже четверта частина сезону, «Ворскла» на третьому місці. Чому Ваш клуб не окреслює високу ціль — взяти медалі?

— Маємо конкретне, чітко окреслене завдання на сезон-2017/18 — посісти місце не нижче шостого й вийти в Групу 1 ІІ етапу Чемпіонату. Поки з цього виходимо, а там видно буде. Є ще одне завдання — теж конкретне: вигравати в кожному матчі. Зараз така ситуація, а навесні вже подивимось, як воно буде.

— У восьмому турі полтавці зустрінуться з безпосереднім конкурентом у таблиці — «Олімпіком»…

— Зі свого боку скажу, що ми, як завжди, спробуємо взяти три очки. «Розбір» донеччан іще попереду. Тренери все розкажуть. Наприклад, пояснять, як забити команді, яка не пропускала м’ячі у шести матчах із семи зіграних.