Новини
05ВЕР
Зірки УПЛ: Даріо Срна

Один із топ-футболістів у літописі вітчизняної ліги

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Захисника «Шахтаря» характеризує експерт Геннадій Орбу:

Характеристика. Хорват виступає в Україні вже півтора десятиліття й за це час усе всім довів. Якщо стисло — один із топ-футболістів у літописі вітчизняної ліги.

«Плюси» в грі. Лідерські якості. Витривалість, мобільність. Дистанційна швидкість. Контролює весь правий фланг. Будучи захисником, чудово підтримує атаки, чимало забиває. Володіє класним пасом правою ногою, що, зокрема, проявляється під час стандартів. Так довго на високому рівні протримався через дві причини — професіоналізм і специфіку організму, котра дає йому змогу не відчувати кисневого голоду наприкінці матчів.

«Мінуси» в грі. Стартова швидкість. Дії на «другому поверсі». Гра лівою ногою. Крім того, не завжди встигає повертатися в оборону після атаки.

Перспективи. Паоло Мальдіні та Хав’єр Дзанетті виступали до 40, чого й бажаю капітану «Шахтаря».