Новини
31СЕР
Желько Любенович: 300 скоро буде!

Півоборонець «Зорі» — про майбутній ювілей, спаринг на вихідних та єврокубкові перспективи

— Желько, Ви взяли участь лиш у двох поєдинках сезону, причому востаннє виходили на поле аж 6 серпня…

— Нічого не сталося, зі здоров’ям у мене, слава Богу, все добре, травм немає. Я тренуюсь у загальній групі, готуюся до кожного матчу, просто поки тренер так формує склад, що я не потрапляю в основу.

— Чи знаєте, що тепер на Вашому рахунку 298 матчів у рамках Української Прем’єр-Ліги?..

— Чесно кажучи, не знав; думав, приблизно 290… Що ж, мені дуже приємно! Впевнений: 300 скоро буде!

— Упродовж липня-серпня на Ваших очах відбувалося переродження «Зорі», будівництво нового колективу. На Вашу думку, як довго триватиме цей процес?

— Він уже завершився. Це добре показав, наприклад, поєдинок із «Чорноморцем». Для мене очевидно, що ми вже набагато краще розуміємо один одного, сформувалися нові ігрові зв’язки. Вірю: період програшів залишився в минулому.

— Під час паузи луганці зіграють контрольний матч із «Маріуполем», хоча зазвичай у таких випадках клуби УПЛ обирають спаринг-партнерами команди нижчого калібру.

— Я згоден: коли виступав за «Таврію», ми найчастіше грали саме з нижчоліговими або навіть аматорськими колективами. Тут усе вирішили два фактори: ми вже зіграли з маріупольцями, а наступного разу зустрінемось у другому колі, плюс до того, наскільки мені відомо, на наступних вихідних заплановані тури як у Першій, так і в Другій лігах.

— Восьмий тур Чемпіонату буде позначений донбаським дербі, причому «Шахтар» виступатиме без двох лідерів — Ракіцького й Марлоса.

— Але й у нас дві втрати: Гречишкін — бо належить «гірникам», Харатін — бо дискваліфікований. Звичайно, для нас позитив, що не зіграють такі сильні футболісти «Шахтаря», проте вони мають, ким замінити їх. І взагалі всі наші матчі проти донеччан дуже складні, особливо на виїзді.

— Уже незабаром «Зоря» візьме другий поспіль старт у групі Ліги Європи. Чим нас порадує луганська команда?

— Тим, що наберемо більше очок, ніж торік. У сезоні-2016/17 ми взяли два бали, тепер, на мою думку, маємо набрати більше.

— Іще про єврокубки: Ваш улюблений белградський «Партизан» потрапив у одну групу з київським «Динамо»…

— …Сподіваюся, паралельно я гратиму в цьому ж турнірі. Белградці дуже сильні сьогодні: так, влітку вони втратили двох лідерів — Леонардо і Джурджевича, проте вже знайшли їм заміну й не загубили гру. Їхні матчі з «Динамо» будуть дуже цікаві.