Новини
30СЕР
Зірки УПЛ: Марлос

Один із найкращих футболістів Чемпіонату

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Шахтаря» характеризує експерт Ігор Яворський:

Характеристика. Один із найкращих (або взагалі — найкращий…) футболістів Чемпіонату УПЛ. Гравець, який виступає на високому рівні не менше чотирьох років і не знижує обертів.

«Плюси» в грі. Супервисока техніка поводження з м’ячем. Добрий окомір. Чудовий удар лівою ногою. Завдяки перерахованим якостям є рушієм атакувальних дій «Шахтаря».

«Мінуси» в грі. По суті, єдиний: гра на «другому поверсі». Так, у бразильця немає захмарної швидкості, він малокорисний при оборонній фазі гри, проте це не стільки «мінуси», скільки дрібні фактори, які не мають уплив на загальну картину.

Перспективи. Багато фахівців неодноразово говорили, що за сучасний «Шахтар» виступають мінімум два футболісти, спроможні підсилити будь-який клуб Західної Європи, — Тайсон і Марлос. Тут немає чого додати.