Новини
29СЕР
Зірки УПЛ: Павло Ребенок

Той, кому приємніше не забити, а віддати результативний пас

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Ворскли» характеризує експерт Олександр Сопко:

Характеристика. Безумовно, один із найважливіших футболістів клубу з Полтави. Основний лівий півзахисник, від хорошої гри якого значною мірою залежить загальнокомандний результат. Він давно у нашому футболі. Про гравців такого плану зазвичай говорять із повагою.

«Плюси» в грі. Досвід, швидкість, витривалість. Має чудовий пас лівою ногою; складається враження, що для нього зробити хорошу передачу партнерові приємніше, ніж забити самому. Вміло контролює темп гри, дотримується балансу між індивідуальними та командними діями.

«Мінуси» в грі. Один визначальний — характер. Такі футболісти отримують багато від природи, проте втілюють у життя незначний відсоток того, що мають. Довго розмірковуючи над його долею, логічно дійти такого висновку: для того, щоби стати великим майстром, йому потрібно було постійно тримати себе в тонусі, зокрема, зберігати високий стан фізичної готовності; на жаль, Павло зазвичай намагався все робити, не докладаючи великих зусиль.

Перспективи. У липні йому виповнилося 32. Принаймні у «Ворсклі», де сьогодні він переживає чи не найкращий етап кар’єри, його чекають кілька років основним. А там — хтозна: можливо, йому пощастить, і про нього згадають наставники збірної.