Новини
27СЕР
ВЕРЕС — ШАХТАР — 1:2

Рівне було близьке до сенсації

Можна сказати, що цього сезону підопічні Фонсеки вже втретє грають приблизно схожий матч: перший був зі «Сталлю», другий із «Олександрією», третій — тепер із «Вересом». Ідеться про те, що «гірники» першими пропускають, витрачають якийсь час для вирівняння рахунку, відтак героїчно досягають перемоги.

В усіх трьох випадках донеччани брали три очки не стільки командою грою, скільки класом футболістів атакувальної ланки. От і цього разу наставник «Вереса», як здалося, поставив перед португальським візаві кілька невирішених задач.

Отже, хлопці в білому грали агресивно, з високим пресингом, вичавлюючи суперника на незручні йому фланги. Тривалий час «Шахтар» не міг до цього пристосуватися — моментами здавалося, що через самовпевненість, моментами — через бажання взяти три бали малою кров’ю.

«Верес» повів у рахунку вже на другій хвилині. Й, що особливо приємно, не закрився після цього, запропонувавши агресивний стиль із високим пресингом. Цілий перший тайм протримався сенсаційний рахунок, і лише по перерві донеччани дотиснули опонента.

Чому? Через вдалі заміни. Через вищий клас гравців. Зрештою, через те, що рівняни, обороняючись, намотали більше кілометрів, тому на середину другого тайму виглядали дуже втомленими.

Тобто підсумковий виграш гостей слід визнати справедливим. Попри те, що вирішальний гол вони провели на 89-й хвилині.