Новини
26СЕР
ОЛІМПІК — КАРПАТИ — 0:0

Динамічний матч, який завершився без голів

Якщо поєдинок завершується нульовою нічиєю, а за 90 хвилин арбітр показує лише два попередження — про що це свідчить? У цьому випадку — про динамічний матч, де було вдосталь моментів на рахунку обох команд, багато силових стиків, швидких атак і (насамперед) контратак.

Іще тут були звичні явища й відносно незвичні.

До перших належить гра «Олімпіка»: спокійна, раціональна, від оборони, через довгі передачі в атаку. Врешті-решт, не забуваймо й про те, що це шостий поєдинок із семи в Чемпіонаті УПЛ, у якому підопічні Санжара не пропускають (інше питання — результативність: лише п’ять забитих м’ячів…).

До відносно незвичного можна віднести дії сьогоднішніх «Карпат»: якщо стисло — це, насмілимося сказати, найкраща гра львів’ян під орудою іспанського штабу. Найкраща не за результатом, а саме за якістю: «зелено-білі» грали дуже акуратно, компактно, активно, без прогалин і розривів між лініями.

Здається, Наварро на досвіді збагнув специфіку футболу України і те, як у нас досягати результату. Зокрема, явно видно, що тепер, на противагу початку сезону, львів’яни не практикують комбінаційну легкість із акцентом на атаку. Тепер у їхньому стилі помітний практицизм і ставка на гравців-«силовиків» (показове в цьому плані повернення Федецького та його використання на давно забутій позиції опорника)…

Отже, 0:0 — результат у принципі прийнятний для тих і тих.