Новини
26СЕР
СТАЛЬ — ЗІРКА — 0:1

У п’ятому матчі поспіль кам’янчани поступаються…

…А кропивничани вдруге поспіль виграють.

Надзвичайно складний матч видали сьогодні команди на «Оболонь-Арені». За стилістикою, характером, градусом такі поєдинки у нас зазвичай граються після зими, й називають їх «весняними»: це коли мінімум голевих моментів, безпечних ситуацій, максимум боротьби, відносно невисокий відсоток точних передач і зазвичай обмаль забитих м’ячів…

Серед основних причин такого типу гри виокремимо дві: велика ціна здобутих очок плюс схильність обох колективів до гри від оборони. Сьогодні, як видалося збоку, й кам’янчани, й кропивничани взяли на озброєння схожу тактику: вичікування. Вичікування свого шансу, використання його, відтак перехід на модель «виморювання» суперника.

У цій боротьбі нервів сильнішою — бо досвідченішою — виявилася «Зірка»: гол Прядуна в другій половині першого тайму виявився єдиним і вирішальним. У подальшому «Сталь» була набагато ближчою до того, щоби вдруге-втретє пропустити, ніж вирівняти становище. З-поміж причин цього — далеко не найкраща гра лідерів, особливо крайнього форварда Кузика, одного з героїв сезону.

Таким чином підопічні Монарьова вдруге поспіль виграють, а господарі поля встановлюють клубний антирекорд: п’ять поразок у п’яти матчах — такого зі «Сталлю» не було за часів виступу в УПЛ.