Новини
22СЕР
Зірки УПЛ: Володимир Адамюк

Крайній оборонець «класичного» типу

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Захисника «Вереса» характеризує експерт Олег Венглинський:

Характеристика. Основний правий захисник команди з Рівного, який на хорошому рівні зарекомендував себе ще два роки тому, коли в УПЛ пройшла «Сталь». Головна його специфіка — здатність закрити всю бровку, зіграти, як мовиться, від прапорця до прапорця.

«Плюси» в грі. Витривалий, трудолюбивий, ефективний у силових єдиноборствах. Добре грає на «другому поверсі»: при подачі всіх стандартів «Вереса» іде в чужий штрафний майданчик. Саме завдяки цій здатності часом забиває важливі м’ячі — як от «Чорноморцю» минулого туру.

«Мінуси» в грі. Не дуже ефективний, коли треба підіграти партнерам у нападі. Не завжди правильно обирає позицію. Має відчутні проблеми з технікою в найширшому розуміння поняття. Інколи простежуються проблеми зі швидкістю, хоча повільним гравцем його аж ніяк не назвеш.

Перспективи. Сьогодні для нього головне — на весь сезон закріпитися в основі «Вереса». Йому 26 років: час для фахового прогресу ще є. Можливо, він іще не раз приємно здивує нашу громадськість.