Новини
21СЕР
Огляд матчів 3-го туру Чемпіонату U-19

Всі матчі звітного туру мали бути зіграні в один день, і змагання розпочалися напрочуд жваво

Уже в двох поєдинках п’ятничної «ранкової сесії» було забито 13 голів, яких з головою вистачило б і на всі інші пари. Водночас з’явилася інформація, що відсунула спортивні результати на задній план. «Динамо» не відступило зі своїх позицій з приводу безпечності проведення матчів у Маріуполі, і першою командою столичного клубу, яка не прибула до прифронтового міста стала юніорська.

«Чорноморець» — «Верес» — 6:0 (протокол матчу)

Не досить вдалим виявився дебют Олександра Горобця на посаді очільника 19-річних одеситів: минулого туру вони поступилися в гостях «Карпатам» (0:1). Натомість у першому домашньому поєдинку підопічні потішили нове начальство від душі, розгромивши дебютанта. Три зі своїх чотирьох м’ячів Богдан Саблін забив ще до перерви, і з покером відразу очолив список кращих бомбардирів чемпіонату.

«Шахтар» — «Зірка» — 7:0 (протокол матчу)

Навіть об’єктивна нерівність сил і майстерності не передрікала такого голепаду (наразі це найбільший рахунок у чемпіонаті), але на біду аутсайдера із Кропивницького форварди гірників Олексій Кащук та Владислав Кузьменко саме цього дня вирішили влаштувати снайперські перегони. Їхня дуель завершилася внічию, обидва зробили по хет-трику, морально постраждав тільки воротар гостей Ярослав Сидоренко.

«Маріуполь» — «Динамо»

Гравці приазовської команди, вже знаючи, що динамівці навіть не виїздили з Києва, все ж вийшли на поле «для протоколу», розіграли м’яч і подалися до роздягальні. Якщо «Динамо» дадуть технічну поразку (0:3), це буде, без сумнівів, найлегша перемога маріупольців у цьому чемпіонаті.

«Арсенал» — «Олімпік» — 0:1 (протокол матчу)

Дві нічиї у попередніх турах дозволяли канонірам небезпідставно сподіватися на сприятливий підсумок домашньої зустрічі з олімпійцями. І півтора тайми суперники не могли забити аж поки на 77-й хвилині 77-й номер донеччан Олександр Войтюк не забив — перший м’яч для «Олімпіка» в чемпіонаті і свій дебютний за команду U-19.

«Олександрія» — «Скала» — 4:1 (протокол матчу)

Напрочуд невдало їздить у гості в новому чемпіонаті стрийська команда. Два матчі на чужих полях, два розгроми з однаковим рахунком. «Причому перший тайм виграли 1:0, — відзначив керманич «Скали» Олег Лутков. — А на 65-й хвилині команду ніби підмінили. Не хочу звинувачувати футболістів, моя провина десь є, вже вдома розберемося».

«Зоря» — «Ворскла» — 3:0 (протокол матчу)

Протистояння приблизно рівних за силою та майстерністю команд виграли господарі, які в цьому чемпіонаті вдома ще очок не втрачали, й пропустили лише один гол. Полтавці частіше помилялися, за що й були покарані тричі. Показовим став третій гол, коли воротар гостей Різник вийшов далеко з воріт, а півзахисник Вовченко дуже дальнім ударом поклав м’яча до сітки.

«Сталь» — «Карпати» — 0:3 (протокол матчу)

Відмова динамівців їхати до Маріуполя давала львів’янам шанс очолити турнірну таблицю. І вони скористалися ним сповна . Ще до перерви Ременяк, проявивши неабияку індивідуальну майстерність, відзначився дублем, у другому таймі гості дотиснули суперника і стали одноосібним лідером першості.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)