Новини
20СЕР
ВОРСКЛА — МАРІУПОЛЬ — 1:0, ДИНАМО — СТАЛЬ — 4:1

Погода однакова — матчі різні

Як і перший-другий, третій-четвертий поєдинки неділі дуже відрізнялися поміж собою, причому за багатьма факторами.

Перший — забиті м’ячі: в Києві їх було п’ять, у Полтаві один. Другий — стан поля: у першому випадку воно було бездоганним, у другому залишало бажати кращого. Врешті, третій фактор — внутрішнє наповнення гри, її сказати би, градус: на цьому треба зупинитися детальніше.

Якщо на НСК «Олімпійський» майже все було вирішено ще на 25 хвилині, коли рахунок став 2:0, то на стадіоні ім. Бутовського лише ендшпіль розставив крапки над «і». Якщо в Києві фактично всі 90 хвилин тривала залихвацька гра з багатьма голевими епізодами, причому у виконанні обох колективів, то в Полтаві, по суті, не було створено жодного моменту з категорії стовідсоткових, а єдиний гол став наслідком вдалого розіграшу кутового.

Тут треба розуміти, що наведені порівняння ні до чого не спонукають і ні на які висновки не наштовхують: існують різні підходи до здобуття очок, особливо вони різні в ситуаціях, коли, з одного боку, змагаються рівні за класом команди, а з другого — досвідчена проти юної.

От і виходять такі результати — 5:1 та 1:0. При цьому цікавить думка: а якби «Сталь» не пропустила вже на другій хвилині?..