Новини
19СЕР
ЧОРНОМОРЕЦЬ — ВЕРЕС — 0:1, ШАХТАР — ОЛІМПІК — 2:0

«Результату досягає той, хто б’ється до кінця»

За прогнозами синоптиків, із початком наступного тижня до України прийде довгождана прохолода, а допоки всім нам — у т.ч. футболістам — доводиться й надалі потерпати від спеки. Доймає вона навіть тоді, коли матч починається о 19.30, свідченням чого є суботня програма 6 туру.

Визначальна особливість двох сьогоднішніх поєдинків — порівняно невелика кількість яскравих епізодів. При тому, що зустрічі в Одесі та Харкові розвивалися багато в чому різними сценаріями.

В Одесі головним елементом поєдинку була боротьба — її у виконанні футболістів обох команд виявилося дуже багато. У Харкові все пішло іншим шляхом: «Шахтар» одразу показав, хто господар становища, взявши під контроль м’яч. В обох матчах мало місце тактичне протистояння, визначальним елементом якого став намір не пропустити. Й ось ці фактори — погода, силові дії, продумана гра біля своїх воріт — привели до того, що обидва суботні поєдинки містили не надто багато ситуацій, які могли завершитися взяттями воріт.

І от черговий парадокс: у харківській зустрічі було забито два м’ячі, в одеській один, утім, за драматизмом вище треба поставити другий поєдинок.

Чому? Головне — «Шахтар» у своєму матчі міцно тримав у руках розвиток подій на полі, при цьому «Олімпік» мав незвично блідий вигляд. Ось промовиста статистика: за 90+2 хвилини підопічні Санжара двічі вдарили по воротах і жодного разу не влучили. Чи потрібно нагадувати банальну істину про взаємопов’язаність двох факторів — ударів у білий каркас та кількості забитих м’ячів?..

А в Одесі інтрига трималася до компенсованого часу, коли двожильний правий бек гостей Адамюк продовжив успішну ходу своєї команди в сезоні. При чому до того були дві поперечини після ударів футболістів «Чорноморця» — по одній на тайм. Очевидно, після такого результату оті «струси» каркасу воріт рівненців одеситам снитимуться в не найприємніших снах…

Отакою вийшла футбольна субота в Україні: два матчі, три м’ячі, одна сенсація й безліч даних для аналізу.