Новини
13СЕР
МАРІУПОЛЬ — КАРПАТИ — 3:0

Підопічні Севидова продовжують впевнену турнірну ходу

За тієї ситуації, в котру потрапили львів’яни, кожен матч перетворюється для них на вирішальний. Минулого туру, програючи «Сталі», вони зібралися на силі й вирвали першу в сезоні перемогу. Цього разу повторити «фокус» їм не вдалося.

І це логічно. По-перше, «Маріуполь» укомплектований футболістами насамперед досвідченими, які навчені діяти за різних ігрових сценаріїв. По-друге, склалося враження, що недоліки в грі, які прозирали в «Карпатах» із початку сезону, не подолані.

Про які недоліки йдеться? Головний — вражаюча некомпактність ліній. Усі 90 хвилин кожного поєдинку сезону ігровий організм львів’ян переповнений багатьма «дірками» — відкритими місцями на полі, куди вільно вривають футболісти суперника. Отих відкритих місць забагато всюди — в нападі, середині поля, а особливо — в обороні. Остання ланка виглядає особливо тривожно…

Причому, що цікаво, Наварро, як видається, зробив висновки з невдач, і тепер його підопічні вже не так переймаються тим, аби контролювати м’яч і діяти в дрібний пас. Тепер «леви» дуже часто застосовують довгі передачі й намагаються за їхньою допомогою додати відстань до чужого штрафного. Втім, численні проблеми в обороні не дають львів’янам змогу думати про велику кількість балів.

От і в Маріуполі все було вирішено вже до 18-ї хвилини: хавбек господарів Чурко сам забив і примусив Лебеденка закинути м’яч у свої ворота. За наслідком цього підопічні Севидова дещо збавили спритність, відійшли назад, при цьому за нагоді активно втікаючи вперед.

«Карпати» мали понад 70 хвилин для виправлення ситуації. Кілька разів вони створювали добротні моменти, проте не залишало відчуття, що «Маріуполь» може будь-якої миті додати. При тому, що господарі поля грали просто, зате ефективно: зі щільним пресингом, мінімальним простором між ланками, мобільно. А найбільше позитиву викликали дії центрбеків та центрхавів «синьо-оранжевих»: у якої ще команди УПЛ так багато виконавців оборонного плану, здатних віддати точний пас у напад на 65-75 метрів?..

3:0 — і «Маріуполь» усе більше закріплюється серед реальних претендентів на першу шістку Чемпіонату.