Новини
03СЕР
Зірки УПЛ: Орест Кузик

Вдосконалити універсалізм, закріпитися в одному клубі

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Сталі» характеризує експерт Олег Венглинський:

Характеристика. Дуже молодий фланговий футболіст атакувального плану. Пройшов хорошу школу на дитячо-юнацькому рівні, що й дається взнаки. Тактично підкований — це також проявляється в грі.

«Плюси» в грі. Швидкий, володіє чудовим дриблінгом, добре працює з м’ячем. Окрім того, володіє такою рідкісною якістю, як уміння загострювати гру. Останнім часом почав регулярно забивати, що обнадіює. Про нього тепло відгукується новий наставник «Сталі», що й зрозуміло — цього сезону Кузик перетворився на справжнього лідера кам’янчан.

«Мінуси» в грі. Періодично обрізується, особливо тоді, коли отримує пас у недодачу. Також має вдосконалити універсалізм, зокрема, дії на захист.

Перспективи. Чи не головна його проблема — відсутність стабільного «місця роботи»: Орест змушений їздити по орендах. Якщо утвердиться в якомусь клубі на постійній основі, виросте в сильного футболіста. Вже сьогодні він, як на мене, в найближчому резерві національної команди.