Новини
15ЛИП
ШАХТАР – ДИНАМО – 2:0

Донеччани увосьме в історії виграють Суперкубок України!

Жодне протистояння «помаранчево-чорних» та «синьо-білих» не обходиться без великої кількості пам’ятних моментів, але щоразу, після кожного матчу, ми дивуємося – настільки все-таки величне наше «ель-класико»!

ДО МАТЧУ

Іще за кілька годин до матчу стало відомо, що на стадіоні «Чорноморець» буде аншлаг. Це й підтвердив сам поєдинок, а також деякі моменти, які йому передували. Особливо показовим став момент за дві години до початку, коли команди, які щойно приїхали на стадіон, зустрічали тисячі вболівальників.

А за кілька хвилин до стартового свистка керівники ФФУ Андрій Павелко та УПЛ Володимир Генінсон вручили призи лауреатам попереднього сезону – Пятову, Ярмоленку, Фонсеці та Абдулі, таким чином своєрідно поставивши крапку в чемпіонаті-2016/17. Уже завтра стартує новий сезон…

МАТЧ

…Своєрідним прологом до якого, за традицією, став розіграш Суперкубка.

Те, що поєдинок видався пам’ятним, – нічого не сказати! Те, що його складно аналізувати за гарячими слідами, – тим паче.

«Шахтар» виграв із різницею в два м’ячі, проте кияни створили достатньо моментів, аби забити вдвічі більше. Проблема в тому, що підопічні Хацкевича створювали класні епізоди біля чужих воріт лише тоді, коли донеччани а) забивали, б) маючи перевагу в рахунку, свідомо віддавали суперникові ініціативу.

Згадайте: до того, як рахунок став 0:1, «Динамо» не запам’яталося цікавими діями в атаці. А в другому таймі справжня активність киян у нападі виникла тоді, коли вони вже «горіли» 0:2.

Парадокс ось у чому: ще напередодні більшість експертів сходилася на думці, що кияни вийдуть із двома центрфорвардами й так само двома центрхавами, причому обома (а йдеться про Гармаша та Сидоррчука) більше атакувального плану. Так воно й вийшло, проте основна загроза воротам «Динамо» йшла не через центр – через їхні фланги.

Саме дві неуважності київських бровок (а в другому випадку – ще й центральної ланки оборони) призвели до двох забитих м’ячів «Шахтаря»…

Врешті-решт, ми не забудемо: сейв Пятова, вилучення Степаненка (яке «ель-класико» без червоної картки?), героїчні дії Рудька й багато чого іншого…

Отже, Фонсека виграв із командою всі трофеї 2017-го, знову довівши, що може варіювати тактику під час гри. Хацкевич непогано дебютував, утім, дії його команди на флангах – причому як у захисті так в атаці – залишають бажати кращого.

У ПЕРЕРВІ

Впродовж 15-хвилинки мала місце класна шоу-програма за участі амбасадора УПЛ Ярмака та дівчат-танцівниць. Це було направду класне дійство, яке дало змогу глядачам не помітити перерви.

ПІСЛЯ МАТЧУ

…Відбулася церемонія нагородження, що, як завжди, пройшла на високому рівні. Щоби підтримати столичних, які знехотя приймали срібні нагороди, нагадаємо закономірність: у більшості випадків команда, яка завойовувала Суперкубок, у підсумку програвала чемпіонат…

ЛОЖКА ДЬОГТЮ

Поведінка фанів обох команд: піротехніка, знову піротехніка…


Фото Павла Кубанова.