Новини
07ЛИП
Кирило Ковалець: Без серії невдач не було б успішного виступу в сезоні

Хавбек «Чорноморця» — про «післясмак» минулого чемпіонату, тренувальні збори та особисті завдання на майбутнє

— Кириле, від часу завершення попереднього сезону минуло п’ять тижнів — достатній термін для охолодження емоцій та аналізу пройденого. Отже, як пережила команда непотрапляння в Лігу Європи на фінішній прямій?

— Ми провели великий обсяг роботи. Здобули досвід, зросли у професійному плані. На мою думку, головне, чого нам не вистачило, — досвіду. Наступного сезону хочемо як мінімум повторити результат, а бажано — покращити його.

— Аналізуючи чемпіонат-2016/17, може закрастися думка, що одеситів підвів старт, коли в трьох турах команда тричі поступилася, причому з великим рахунком.

— Можливо, хоча на це можна подивитися з іншого боку: після тих поразок ми змінили модель гри і видали довгу безпрограшну серію. Може бути, що без серії невдач не було б успішного виступу в сезоні, коли ми буквально за крок зупинилися від єврокубків.

— Ви вже висловили бажання наступного чемпіонату повторити результат попереднього — це як мінімум. А клубне керівництво встигло окреслити таку мету?

— Так: 15 червня у команди була зустріч із новим генеральним директором, який підтвердив, що керівництво клубу очікує від нас не гіршого виступу.

— Про збори: в останньому спарингу «Чорноморець» розгромив «Суми» — 5:0. Доволі незвичний результат для Вашої команди, тим паче в поєдинку з добротним клубом Першої ліги.

— «Суми» виявилися сильним суперником, зустріч із яким дала багато корисного. Ми задоволені матчем — усі старалися, всі хлопці виконали велику роботу. Тепер бажано, щоби цей результат перенесли на офіційні поєдинки.

— А яка тактична схема буде перенесена на турнір-2017/18?

— Поки що не відомо, наш тренерський штаб опрацьовує різні варіанти. Минулого сезону ми пробували різні варіанти, можливо, так буде і наступного чемпіонату.

— …Він стартує майже рівно за тиждень (хоча одесити зіграють пізніше). З’явилося відчуття «голоду» за футболом?

— З’явилося. Скучили за Прем’єр-Лігою, матчами, нашим стадіоном, нашими болільниками. Хочеться, щоби сезон уже стартував, і ми порадували людей.

— Про командні цілі на чемпіонат-2017/18 Ви згадали. А особисті? У попередньому чемпіонаті Ви зіграли 26 матчів і забили один гол. Як щодо покращення останнього показника?

— Я би хотів частіше забивати, віддавати результативні передачі. Проте головне — щоби команда прогресувала, рухалася вперед, радувала болільників. Спробуємо цього разу вийти в єврокубки…